ebbis o jag


ebba


Ny dag

Igår efter jag varit där så kändes det jätte skönt :-) jag var ute o gick med ebba sen en sväng, mysigt, det var ganska varmt ute, och så började det dugga lite, så mysigt tkr jag, jag älskar när det regnar.. inte många som håller med, men jag tkr det är så mysigt, och så blir det så frisk luft! Att bada när det regnar då?? Det är ju jätte härligt.. jaja! Idag ska jag tvätta 12-16 inte mycket tid för all våran tvätt, så fort man har tvättat så är korgen lika full igen.. Jag vill flytta.. Ha något annat, kanske för jag är så van att flytta?! Daniel tkr jag är jobbig som vill hålla på o flytta, fast hyran är ju på 8200:- nu iiiinte billigt.. men tkr det blir så tråkigt efter ett tag, man tröttnar fort, ialf jag. Men det kanske är en vana.. eller ovana.. :-) Men det är väl viktigt att alla i familjen trivs på ett ställe, tkr jag. Vi får väl se hur det blir. Jag är ju från HVA och tenhult hållet så den här sidan känns lite ovant, fel sida lixom.. Nu vaknade min lilla sötnos..

Behöver prata av mej......

Igår var jag & Ebba hemma hela dagen, nästan..  på sena eftermiddagen så hade jag inget att göra och daniel skulle åka iväg en sväng med Dalle så jag och Ebba åkte till Linda, thomas och lille Leo.
Han är sååå söt, han skrattar hela tiden och tittar på mej, han gillar nog mej, hihi, försökte prata med mej hela tiden :-D lille gullunge!
Känns som de va länge sen Ebba va så liten, fast det är det ju egentligen inte :-P hon har vuxit ganska fort.
Ebba ville ialf klämma och peta på Leo hela tiden, hon förstod inte att han är så liten o inte kan leka med henne, haha. Man fick passa henne hela tiden så hon inte råkade klämma till honom för hårt eller slå till lillen. Men hon va så snäll så.. Trillade gjorde hon oxå, slog sej, gallskrik en stund, men efter lite gos så gick det över fort :-)
Sen skulle dom få främmat, vi stannade o fikade vi med, när deras främmat kom så var det ju Jessika och bergan och deras två barn :-) roligt att träffa dom, vi skulle åkt till dom i förra veckan men sen blev det aldrig av, de blev visst magsjuka oxå så det var ju tur ändå.. Men kul att dom oxå kände varann, hade inte en aning om, han är tydligen kusin tror jag det var, med thomas.
På lördag ska kaaaanske jag o linda gå ut... försöker få med henne, men hon har ju inte varit ifrån Leo än, vet hur det kan vara så jag förstår om hon inte vill än. Men det skulle va så kul... försöker få med madde med, det var kul förra gången hon var med ute! Vet inte vad de andra  tjejerna ska göra än, får kolla med dom oxå , kanske ska de med ut en del :-)

Idag ska jag på hypnos... haha... jaaa.. men det är faktiskt coolt, har varit ett par gånger och det verkar hjälpa faktiskt. Jag började på det eftersom jag har mått lite dåligt efter förlossningen, det är tydligen vanligt, men jobbigt.... jobbigt att se hur bra det går för alla andra som bara verkar ploppa ut sina ungar till höger o vänster o allt är bara så himla bra!
Då känner man sej inte lika normal :-S
Självklart är jag lyckligast i världen för min Ebba, men fick väl mej en knäpp efter förlossningen och det har tagit lång tid att bli bra igen, nu är jag nääästan där ;-) liten bit kvar....
Tror det var för jag hade för det första var jag med barn och fick missfall efter 2 månader och det höll på o blöda i 6 veckor innan dom opererade mej, sen gick det ju bara 4 veckor så blev jag med barn igen.
Hade en ganska jobbig graviditet, hade ONT jämt i magen, och mådde illa, kräktes och hade svärt att äta för jag mådde så illa.
Sen hade jag en ganska jobbig förlossning, förlorade ganska mkt blod 1 1/2 liter. Skulle egentligen få blod men vi hoppade det pga av att jag har lite tjockare blod än de flesta andra, tror det var därför, kommer inte ihåg.. mkt är som i en dimma.... Väl uppe på BB så helt plötsligt låg jag bara där, med en "liten" egemte mej, jag var nog nervös, jag visste ju inte hur man gjorde med en bebis :-S och Daniel var tvungen att åka och fixa med sofi för ¨hon skulle börja skolan 1a dagen i ny skola o allt.
Så där låg jag, ganska chockad tror jag, som i en dimma... fick inte gå på toa själv o inte duscha själv för jag kunde inte ställa mej upp knappt pga blodbristen, det kunde ta flera veckor sa dom att återställa järnbristen. så jag kommer vara yr o skulle nog inte vara ensam.
Men jag ville ju absolut åka hem dagen efter, fast de inte tyckte det... så jag åkte hem med Ebbis.
Väl hemma så väntade sofi och farmor. Kom in, satte oss i soffan, helt plötsligt fick jag typ svimnings känsla, men jag satt/låg redan ner i soffan... kändes som det smakade blod i munnen, orkade knappt prata :-(
Daniel o hans mamma såg lite oroliga ut... men jag behövde väl vila, något som jag verkligen INTE är bra på...
Dagen efter var det meningen att daniels mamma skulle jobba åt daniel så att han kunde vara hemma med mej o hjälpa mej.. men så blev det ju inte......... blev ledsen, behövde honom.
Men jag berättar aldrig hur jag mår, så jag förstår honom oxå, att han inte förstod riktigt hur mkt jag behövde han hemma... vi hade ju precis satt igång affären, eget företag, jag ville väl inte vara till besvär.
Men det fick man ju tji för sen..... jag gick hemma och var ju inte alls bra i kroppen, yr och trött, hade en liten bebis som skrek och ville ha mat, men min amning funkade inte alls... det bara rann blod ur bröstvårtorna :-( ajaj det gjorde såååå ont!! prövade amningsnapp och pumpa, kände mej bara som en kossa hemma i soffan som ägnade dagen åt att försöka få allt att funka , när jag samtidigt mådde jätte dåligt fick en massa ångest o sånt skit..
Hmmm har aldrig berättat för nån, mamma o daniel vet ju o så, men jag berättar aldrig för mina vänner eller andra hur jag mår, och dom undrat varför jag inte hör av mej och vad det är med mej, men så säger jag inget. Orkade inte svara i telefon ens....
Hur som helst, gått o pratat med en på BVC sen i höstas, de har ju velat ge mej piller hela tiden, men jag har ju självklart vägrat. Jag ska klara detta själv, säger jag! Men dom tkr bara att jag är för hård mot mej själv. Men jag menar att jag tror inte på att ett enda piller kan göra att jag ska må bättre, det måste man väl kunna göra själv?!?!?
Ialf, jag mår bättre nu, jag har vari på hypnos nårra gånger och det tkr jag fumkar bra, man slappnar av i ca 1 1/2 timma, men man är ändå trött efteråt, föa man pratar oxå om saker man tänker på.. svårt att förklara.
Men jag ser helle till naturligare metoder. Bara jag gör framsteg o blir bättre så :-)
Nu har jag verkligen pratat av mej, och öppnar mej litegrann :-) hihi

jaja, idag är det tisdag, en ny dag! sol är det me!

VAD HÄRLIGT

igår när jag gick in på facebook så hade jag en ny vänförfrågan, det var LAHLE min gamla barndomskompis!! Vi var jätte bra kompisar, men sen flyttade hon tillbaka till Iran när vi gick ut 7an, blev så ledsen då, och hon ville inte alls flytta.
Vi fortsatte hålla kontakten med brev o så men efter ett tag så blev det som det blev, vet inte vad som hände men man skrev inte så mkt sen.
Har saknat henne och undrat o undrat vad som hände med henne och hur hon har det, lever hon, jobbar hon, är hon gift?? en massa frågor...
Och igår så lixom bara var hon där, hihi, jag accepterade såklart vänförfrågan och idag var vi inne samtidigt på facebook, bytte telefon nr, och efter en kvart så RINGDE HON :-) åååååh vad roligt, vi var så glade att prata och båda undrade en MASSA och hade massa frågor!
Hon har fortfarande kvar ett kort på mej i sin plånbok!! ååååh så gulligt!!
vi hade båda tänkt mkt på varandra, och jag fick en oljemålning som hon målat som minne OCH hennes halsband som var ett öga, som han alltid hade på sej! har kvar det än!
jaaaaaaaaaaaaaaaa my good...... detta var verkligen roligt!
Hoppas att vi kommer att kunna träffas nån gång :-)
Så nu ska vi hålla kontakten för alltid hoppas vi :-) ska skicka en massa kort till varann..
När jag var liten s´å frågade jag henne om dom hade gräs i Iran, haha, trodde bara att det var sand och en massa kameler :-)

Nu ska jag ta hand om min lilla tjej, hon är trött verkar det som, och behöver sova.....

HEJ så länge!!!!!!!!!!!!!!!


Hmmm

Sköter inte min blogg som man ska.. haha men det är kul ibland bara, känns lite klyvet att hela ens liv ska finnas på nätet typ.
Ett tag sen jag skrev det har hänr en massssssssa. och en hel del som jag inte tänker skriva här, hihi.

Igår var vi hos Ben, Carro och tyvva, ungarna lekte och jag o carro satt o snackade skit :-) som vanligt när vi ses, haha. Ben och daniel skulle åka iväg en sväng såklart, men skönt tyckte vi.. sen kom dom hem med MC Donalds och Banan Bakelser från Gilberts.. MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm så GOTT!!!!!!!!!! :-)

Daniel har börjat träna nu igen, eller han har typ vart där nårra gånger än, hehe , kanske skulle man börja, det är såå jobbigt att hinna med allting annat tkr jag, så hur ska man klämma in det?!??!?! men kanske är man för lat och för bekväm :-S jag har ju kort på atlantis och kan rtäna när jag vill.... hmmm... nja..... Beach 2009 - äsch jag ser ut som jag gör.... så länge man inte är tjock så gör det väl inget, jag är ju ganska normal annars :-D tkr jag.

Ska snart till A6 och shoppa lite med svärmor och Ebba.. sophie får vara hemma, fast hon ska vara med sin kille philip, hihi, gulliga... igår var dom på cirkus ihopa, jag fixade biljetter, den var här borta i Bankeryd. Hade haft kul ialf :-)

På söndag fyller hon är så då blir det KALAS och tårta på morronen i sängen :-) hihiiiiiiiiiiiii och så ska hon få sin present, men får skriva det senare vad det är...... JÄTTE ROLIG SAK!!!!!!!!! hon kommer love love  love iiiiiit.
Och imon får man fixa iordning henne för hon ska på disco... det är jätte kul tkr jag :-D få fixa o göra fin, hihi.

Snart ska vi betala resan, imon kanske... 21 000:- kvar, det ska betalas i juli senast men det är väl lika bra att fixa det nu så är det gjort. Ser fram emot det, med hela familjen och släkten, till och med mina kusiner / moster från Härjedalen ska åka ner samma datum :-) Vi måste bara få mamma på planet :-S kommer inte bli det lättaste, men vi får väl ge henne nåt starkt...

EBBA, min lilla tjej, som bara växer o växer, en riktigt VILDING kan man säga, inte en sekund kan man kolla bort :-) men det är så mysigt med henne, min lilla tjej!!! Vi ska nog ha en till, men jag vill nog inte göra en förrens om ett år kanske, men man vet aldrig....

Mhmmmmmm nä nu ska jag väl göra mej iordning, daniel o Ebbis vilar så man får ju passa på......... Hej hej

RSS 2.0